Passande presenter till nyblivna föräldrar

Det är en stor händelse när någon i släkten eller bekantskapskretsen skaffar barn. Det är verkligen värt att fira med kaffe, tårta och överraskningar. När det kommer barn i huset så behöver föräldrarna allt möjligt. Barnkläder, leksaker och nallebjörnar är populära presenter. Speciellt kläder brukar vara mycket uppskattade. Ett litet barn behöver en stor garderob.

Leta i butiker

Eftersom det är minst lika roligt att köpa presenter som att få dem så ska sökandet vara en trevlig upplevelse. Ta god tid på dig och kika in här och där i olika butiker. Prata med personalen och be om råd. En skiva med vaggvisor är till exempel en trevlig gåva. Om du omsorgsfullt söker efter sådant som inte är så lätt att hitta visar du din omtanke ännu tydligare.

Släkttraditioner

När barnet blir lite äldre så blir han eller hon säkert nyfiken på sin familj och släkt. Många familjer har sina egna traditioner och sin speciella historier. Om farfar eller morfar exempelvis var lokförare så kan barnet få ett leksakståg i present. Eller en sparbössa om någon familjemedlem arbetat på bank. Denna idé är lätt att variera.

Ett annat tips är att du faktiskt kan ge de trötta föräldrarna tid att sova i present. Erbjud dig att ta hand om barnet en natt ibland.